Data analytics

Snel inzicht in de voortgang van je (Exact) projecten met Power BI?

Hoewel de projectmanagement module van Exact een effectieve tool is, vinden veel gebruikers het moeilijk om de complexe informatie te interpreteren. Daarom biedt RS Finance eenvoudige inzichten in projectresultaten via een gebruiksvriendelijk dashboard.

Wij gebruiken Power BI en The Big Data Chef om projectinformatie uit Exact Online te rapporteren.

De projectmanagement module van Exact is een effectieve tool voor veel zakelijke dienstverleners. Het verzamelt alles wat een zakelijke dienstverlener nodig heeft in één pakket: projectmanagement, uren schrijven en facturatie.

Toch horen we van veel gebruikers dat ze de projectinformatie te complex vinden om deze goed te kunnen interpreteren. Er is veel informatie uit het pakket te halen, maar er is een hoop voorkennis voor nodig om er goed mee te werken. Gebruikers vinden het een overdaad aan informatie en laten het op den duur links liggen.

Dat vinden wij zonde, door het gebruik van deze module leg je immers een schat aan bedrijfsinformatie vast die tot zeer belangrijke inzichten kan leiden.

Urenoverzicht in The Big Data Chef, verdeeld over urensoorten

De informatie wordt op een handzamere manier gepresenteerd en toont ook inzichten die niet of nauwelijks uit Exact te halen zijn.

The Big Data Chef heeft een standaard koppeling met Project Management van Exact Online en standaard Power BI rapportages. Bij RS Finance ondersteunen we ongeveer 1.500 Exact Online-gebruikers en veel Project Management gebruikers hadden behoefte aan eenvoudig inzicht in de resultaten van hun projecten.

The Big Data Chef gebruikt de Exact API om de data uit de projectmanagement module te ontsluiten en presenteert dit in een gebruiksvriendelijk dashboard. Dit dashboard maakt het mogelijk om de winstgevendheid van medewerkers, projecten en klanten te monitoren. De informatie wordt op een handzamere manier gepresenteerd en toont ook inzichten die niet of nauwelijks uit Exact te halen zijn. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld precies zien hoeveel een project gekost heeft, hoeveel tijd eraan is besteed en hoeveel daarvan gefactureerd is. Naast Exact online hebben we nu ook de koppeling met AFAS operationeel.

Urenoverzicht in The Big Data Chef, verdeeld over klanten

Bij RS Finance hebben we The Big Data Chef ontwikkeld om onze klanten 360 graden inzicht in hun bedrijf te bieden. Het leuke van dit project is dat we niet alleen onze techniek beschikbaar maakten voor de klant; onze eigen ervaring was minstens net zo belangrijk. Drie jaar geleden zijn we gestart met het ontsluiten en centraliseren van al onze bedrijfsdata. Het heeft zeker een jaar gekost om daar echt grip op te krijgen, maar inmiddels is het een RockSolid fundament van onze bedrijfsvoering. Alle ervaringen en learnings die we in dit traject op hebben gedaan zijn dit project ontzettend ten goede gekomen.

Pieter van der Zijpp
BI lead, RS Finance

Wil jij ook een data-driven organisatie worden? Wij zetten onze techniek en ervaring graag in om hieraan bij te dragen! Neem vooral contact met ons op om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

blijf op de hoogte

Alle laatste ontwikkelingen direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Glenn ten Bookum, RS Finance

contact

Wil je grip op je financiën en duurzaam groeien? Wij helpen je graag.

Neem contact op
Postadres

Postbus 51298
1007 EG Amsterdam

Bezoekadres Purmerend

Wielingenstraat 133
4e verdieping
1441 ZN Purmerend

Bezoekadres Amsterdam

James Wattstraat 100
6e verdieping
1097 DM Amsterdam

Bezoekadres Rotterdam

Max Euwelaan 55
2e verdieping
3062 MA Rotterdam

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!