Werken bij

Werken bij RS Finance als relatiebeheerder

Collega’s Christiaan, Dustin, Robbert en Priscilla hebben ondanks verschillende achtergronden allemaal wat gemeen. Zij weten namelijk alle vier als geen ander hoe het is om relatiebeheerder bij RS Finance te zijn. Waarom RS? Wat is er leuk aan het werk? En welke eigenschappen zijn er nodig bij een relatiebeheerder? Wij gingen met alle vier het gesprek aan om die vragen te beantwoorden.

Hoe zijn jullie bij RS Finance binnengekomen en waarom RS?

Allemaal kwamen ze op een andere manier binnen bij onze organisatie. Dustin (momenteel teamleider) werkte voorheen ruim vijf jaar bij een accountantskantoor. Hij ontwikkelde zich snel, misschien wel te snel in vergelijking tot wat er werd aangeboden, maar miste vooral het directe contact met de klant en de verantwoordelijkheden daaromheen. “Bij een accountantskantoor wordt veel in hokjes geplaatst”, zegt hij. Daarom ging Dustin op zoek naar een nieuwe uitdaging, deze vond hij via collega Kaspar. In eerste instantie als jaarrekening medewerker, waar hij op een vrijwel natuurlijke wijze doorgroeide tot relatiebeheerder en vervolgens teammanager. “Je zit hier in een omgeving waarin je echt gewaardeerd wordt en beloftes ook waargemaakt worden.”

Christiaan herkent zich hierin, hij is pas vijf maanden relatiebeheerder bij RS Finance. “Na 6,5 jaar als accountant gewerkt te hebben was ik op zoek naar wat nieuws. Ik kwam in contact met een recruiter en ging het gesprek aan met verschillende directieleden van RS.” Vooral de rol van relatiebeheerder in combinatie met de inzet van vaktechniek trok hem aan. “Ik vind het leuk om met verandering bezig te zijn, met ontwikkeling van mensen, van organisaties, maar ook met de ontwikkeling van de interne organisatie van RS Finance.”

Je zit hier in een omgeving waarin je echt gewaardeerd wordt en beloftes ook waargemaakt worden.

Naast Dustin en Christiaan zijn ook Priscilla (bijna 2 jaar in dienst) en Robbert (een klein half jaar in dienst) vanuit een ander financieel bedrijf bij RS Finance komen werken. Laatstgenoemde zat zelfs 19 jaar op dezelfde plek tot hij besefte aan iets anders toe te zijn. Via een gemeenschappelijke klant kwam Robbert in contact met RS Finance. “Na een aantal andere gesprekken te hebben gehad, gaf vooral de cultuur van RS de doorslag. Het teamgevoel was direct aanwezig.” Voor Robbert was het eerst even wennen om in een organisatie te werken waar je relatief iets minder gebonden bent in vergelijking tot een accountantskantoor. Toch had hij verwacht dat hij langer de tijd nodig zou hebben om te wennen. “Ze hebben hier soms het idee dat ik er al jaren rondloop, maar dat is toch echt pas een half jaar. Dat zegt ook wel wat over de organisatie.”

Priscilla bevestigt het teamgevoel: “Iedereen gaat bij RS dezelfde kant op. Al mijn collega’s zijn elke dag zo enthousiast om er wat moois van te maken, dat is echt iets unieks. Als ik het er met vrienden of anderen over heb, dan besef ik hoe uniek het is om in zo een enthousiast team te werken waar alle neuzen dezelfde kant op staan. Iedereen is eerlijk, er wordt niet gewezen, niet gezocht naar het vingertje, maar naar een oplossing om het weer goed te maken. Dat brengt een hele prettige werksfeer met zich mee.” RS Finance is dan ook niet een standaard administratiekantoor, benadrukt Dustin. “Ons beste wapen is dat we, naast het zorgen dat de cijfers in orde zijn, ook leuke dingen doen bij een klant. Zo bieden wij IT oplossingen aan die wij zelf ter beschikking hebben binnen RS Finance om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen.”

Ons beste wapen is dat we, naast het zorgen dat de cijfers in orde zijn, ook leuke dingen doen bij een klant. Zo bieden wij IT oplossingen aan die wij zelf ter beschikking hebben binnen RS Finance om onze klanten nog beter te kunnen ondersteunen.

Wat is er leuk aan het werk als relatiebeheerder?

Het is natuurlijk ook belangrijk om het werk zelf leuk te vinden. Volgens Dustin is vooral het vele schakelen met je team een leuk onderdeel aan de functie relatiebeheerder. “Je moet ervoor zorgen dat je zowel intern als extern de zaken voor elkaar krijgt.” Voor Christiaan zit de uitdaging vooral in het naar voren kijken en echt de ondernemers helpen. De lange termijn samenwerking is voor hem het belangrijkst. Hij focust zich het liefst op het adviseren en begeleiden van ondernemers en is graag met meerdere dingen tegelijk bezig. Ook Robbert geniet er vooral van om dichtbij de ondernemers te staan. “Je taak is om een klankbord voor je collega, maar ook voor je klant te zijn. Ze moeten je voor alles kunnen bellen. Klanten waarmee het contact intensief is doen dat ook zeker, dat maakt het zo leuk.” Priscilla voegt toe dat ze het leuk vindt om kennis over te dragen aan haar collega’s. 

Wat is het profiel van de perfecte relatiebeheerder?

Een opleiding voor relatiebeheerder bestaat eigenlijk niet, het moet in je zitten”, benadrukt Dustin. “Je moet leergierig zijn en niet bang zijn om fouten te maken, daar krijg je credits van de klant voor terug.” Zelf volgde Dustin, net als onder andere Priscilla, de opleiding HBO Accountancy. Hij benoemt vooral communicatieve eigenschappen die erg belangrijk zijn voor een goede relatiebeheerder. “Een relatiebeheerder is iemand die goed kan plannen, overzicht en rust kan bewaren, tijdig weet wanneer die aan de bel moet trekken als zaken niet lopen.” Ook een goed luisterend oor is belangrijk, zijn voorkeur gaat dan ook altijd uit naar het bellen van een klant in plaats van mailen. Robbert voegt toe: “Je moet goed kunnen luisteren, geduld hebben en de klant zijn verhaal laten doen.” Volgens hem is een grote bagage met kennis handig, maar het signaleren waar de problemen liggen des te belangrijker. “Je kan niet overal van afweten, maar moet kunnen signaleren wat er speelt bij de klant en wie je gaat inschakelen om de klant zo goed mogelijk verder op weg te helpen.” Ook Priscilla kan zich hierin vinden: “Je moet het leuk vinden om met iedereen het gesprek aan te gaan, sociale vaardigheden zijn zeker nodig in combinatie met de benodigde kennis van boekhouden en accountancy. Misschien nog niet eens alle kennis, maar zeker de ervaring om problemen te signaleren. Durven doorvragen is daarom misschien nog wel het meest belangrijk.” In de ogen van Christiaan is een relatiebeheerder een ware duizendpoot die vooral beschikt over sociale vaardigheden en het leuk vindt om cijfers te doorgronden terwijl je het overzicht goed weet te bewaren.

Een ware duizendpoot die vooral beschikt over sociale vaardigheden en het leuk vindt om cijfers te doorgronden en toegevoegde waarde te bieden aan klanten.

Elke werkdag van een relatiebeheerder is dus geheel anders. Een relatiebeheerder is een georganiseerde duizendpoot die graag het contact opzoekt met zijn klanten en op het juiste moment aan de bel trekt bij zijn of haar collega’s. Hij of zij heeft overzicht in alles wat er speelt en kan goed schakelen tussen verschillende vraagstukken en uitdagingen. De financiële basiskennis is nodig, maar het signaleren van problemen misschien nog wel belangrijker. Een relatiebeheerder vindt het leuk om de cijfers te doorgronden en toegevoegde waarde te bieden aan klanten.

Zie jij jezelf werken als relatiebeheerder bij RS Finance, en ben jij klaar om een buitengewone bijdrage te leveren en ondernemers verder te laten groeien? Wij zijn op zoek naar versterking, bekijk onze vacature op https://werkenbijrs.com/o/relatiebeheerder-purmerend en wie weet zien we je snel!

blijf op de hoogte

Alle laatste ontwikkelingen direct in je mailbox? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Glenn ten Bookum, RS Finance

contact

Wil je grip op je financiën en duurzaam groeien? Wij helpen je graag.

Neem contact op
Postadres

Postbus 51298
1007 EG Amsterdam

Bezoekadres Purmerend

Wielingenstraat 133
4e verdieping
1441 ZN Purmerend

Bezoekadres Amsterdam

James Wattstraat 100
6e verdieping
1097 DM Amsterdam

Bezoekadres Rotterdam

Max Euwelaan 55
2e verdieping
3062 MA Rotterdam

nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven? Meld je aan voor onze nieuwsbrief!