Werken bij

Collega Jack zoekt naar goede matches voor RS Finance

‘Als het dossier maar op orde is’ was het motto waarmee Jack gewend was om te werken. Tot hij bij RS Finance aan de slag ging. Daar staat het beoordelen van de klant al vanaf het kennismakingsgesprek centraal. 

Jack van Ballegooijen
Fiscalist, RS Finance

De Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme (WWFT) betekent dat de registratie van een klant aan bepaalde voorwaarden moet voldoen. Bij eerdere werkgevers kwam deze wet pas laat in het proces om de hoek kijken, zegt Jack. “De klant werd aangenomen. Je identificeerde dan vervolgens de klant, checkte diegene bij de Kamer van Koophandel, legde het dossier vast en pas daarna bracht je het mogelijke risico in kaart.” Bij RS Finance gaat dit anders. “Hier beginnen we met een kennismaking en na het intakegesprek beoordelen we gelijk of alle gegevens kloppen. Zo niet, dan nemen we de klant op voorhand niet aan.” 

Hier beginnen we met een kennismaking en na het intakegesprek beoordelen we gelijk of alle gegevens kloppen. Zo niet, dan nemen we de klant op voorhand niet aan.

Risico inschatten

Voor Jack is dit een eyeopener. “Het beoordelen is onderdeel van je startpunt. Het gevoel en de eerste indruk bij de klant is ook belangrijk.” De klant op voorhand beoordelen is essentieel, volgens Jack. “Je moet weten wie je klant is, wat hij doet en het eventuele risico kunnen inschatten op het witwassen en financieren van terrorisme. Ook moet je inschatten of de klant wel bij het beleid van je kantoor past,” legt hij uit. “Op basis van deze informatie maak je een inschatting of je deze klant al dan niet wilt bedienen.”

Nieuwe baan tijdens de crisis

Via Xafron van XE Business & Employment solutions kwam Jack bij RS Finance terecht. “Xafron was heel gedreven en wilde zorgen dat ik de volgende maand ander werk had. Al snel kreeg ik een telefoontje van Xafron of RS Finance een goede plek voor mij zou zijn. Ik heb de site bekeken en die sprak mij erg aan. Tijdens de sollicitaties werd dat helemaal bevestigd.” Jack had meteen een heel goed gevoel bij de organisatie, zegt hij. “Je kunt in deze situatie ook een houding hebben van ‘Ik heb geen keuze, dus het moet maar’, maar dit was zeker niet het geval nu. Ik ben niet zo van dat zweverige, maar het heeft misschien zo moeten zijn.”

Collegialiteit

Jack doorliep de sollicitatierondes met succes en is inmiddels erg op zijn plek bij RS Finance, zowel bij team Fiscaal als op locatie in Rotterdam. “Het is fijn om in deze rare tijd goed te landen in een team. De check-ins en outs werken daar heel goed voor. ‘Hoe is het met elkaar, is iedereen nog heel, wat gaan we doen vandaag?’ Er wordt open en eerlijk aangegeven wat er bij mensen speelt, zowel bij een rotdag als bij successen.” Wat Jack prettig vindt, is dat fouten bij de organisatie op een vriendelijke manier worden uitgelegd. “En ik vind het ook fijn dat er een goede balans is tussen een schouderklopje en een schop onder je reet.” 

Glenn ten Bookum, RS Finance

contact

Wil je grip op je financiën en duurzaam groeien? Wij helpen je graag.

Neem contact op
Bezoekadres Purmerend

Wielingenstraat 133
4e verdieping
1441 ZN Purmerend

Postadres

Postbus 51298
1007 EG Amsterdam

Bezoekadres Amsterdam

James Wattstraat 100
6e verdieping
1097 DM Amsterdam

Bezoekadres Rotterdam

Max Euwelaan 55
2e verdieping
3062 MA Rotterdam