Werken bij

De kernwaarden van RS in de praktijk

Auteur Ronald Groot

Soms heb je goede dagen, soms zelfs hele goede dagen. En heel soms heb je zo’n dag waarin je binnen één opdracht voor één klant alle kernwaarden van RS Finance tegenkomt. Vorige week had ik het geluk zo’n dag te mogen beleven en ik kan het niet laten dit met jullie te delen.

Ronald Groot, RS Finance

Ronald Groot
Teamlead Implementatieteam, RS Finance

De klant waar het om gaat loopt al een hele tijd met een issue rond. Ze doen enorme bestellingen bij verschillende leveranciers, waarbij de leverancier maar een deel van de artikelen kan leveren. Hierdoor was de situatie dat een medewerker enkele uren per bestelling bezig is om deze over te typen van pakbon naar bestelling in Exact. Het lukte ons maar niet om daar een goede oplossing voor te vinden. Ik ga proberen om aan de hand van de kernwaarden uit te leggen hoe we dit hebben aangepakt:

Grensverleggend

Als wij als implementatie consultants (lees: proces nerds) ergens slecht tegen kunnen is dat van een klant horen dat er gegevens overgetypt worden. Als daar dan ook nog eens veel tijd mee gemoeid is gaan onze handen al helemaal jeuken. Dus zijn we simpelweg niet gestopt totdat we de oplossing bedacht hadden. Dat alles in overleg en met goedkeuring van de klant.

Open

Op een gegeven moment dachten we de oplossing gevonden te hebben. We hadden een tool gevonden die van een PDF een Excel sheet kan maken (door gebruik te maken van zelf in te richten OCR scanning). We hebben de mogelijke oplossing voorgelegd aan de klant en voorgesteld of we dat op locatie mochten gaan proberen in te richten. We waren 90% zeker dat het de oplossing was en zijn daar eerlijk over geweest. Onze klant zag de potentie en ging de uitdaging met ons aan.

Innovatief

Vorige week was het dan zover: lekker de hele dag puzzelen bij en met de klant. Het idee van de oplossing was er, maar de weg erheen was nog niet ingevuld, maar het is gelukt! We hebben een proces in elkaar kunnen knutselen waarbij de verwerking nu zonder enig overtyp werk gedaan kan worden, en in een fractie van de tijd. Het door ons uitgedachte idee was dus solide, goed uitgezocht en passend.

Dat wij als RS in staat zijn een probleem op te lossen waar de klant al jaren mee worstelt is geweldig.

Vakkundig

Er komen op zo’n moment heel veel dingen samen. Het vertrouwen dat de klant in RS heeft is daarbij enorm belangrijk. Dat heeft deze klant gekregen dankzij de vele disciplines die we beheersen. De klant ziet dat omdat we met uitstekend fiscaal advies, goed controlewerk, solide technische kennis en een strakke loonadministratie hebben bewezen dat we weten waar we het over hebben. Binnen dat vertrouwen kunnen opereren is heerlijk!

Steengoed

Dat wij als RS in staat zijn een probleem op te lossen waar de klant al jaren mee worstelt is geweldig. Dat RS de ruimte geeft om deze innovatie te ontwikkelen is volgens mij uniek. Onderdeel te zijn van het team waarmee we dit uitgezocht, uitgewerkt en opgelost hebben maakt me trots!

Glenn ten Bookum, RS Finance

contact

Wil je grip op je financiën en duurzaam groeien? Wij helpen je graag.

Neem contact op
Bezoekadres Purmerend

Wielingenstraat 133
4e verdieping
1441 ZN Purmerend

Postadres

Postbus 51298
1007 EG Amsterdam

Bezoekadres Amsterdam

James Wattstraat 100
6e verdieping
1097 DM Amsterdam

Bezoekadres Rotterdam

Max Euwelaan 55
2e verdieping
3062 MA Rotterdam